• Alle PADI opleidingen op één adres
 • Flexible PADI duikcursussen
 • 06 46305063

Van 23 juli tot 31 juli 2021 zijn wij open op afspraak. Mail naar [email protected]

Van 23 juli tot 31 juli 2021 zijn wij open op afspraak. Mail naar [email protected]

  TEC 45, ervaar het avontuur

  PADI TEC 45, ervaar het avontuur

  €459,00

  Weer weten? Lees hier verder

  PADI TEC 45 Cursus, het vervolg

  PADI TEC 45 cursus is de opleiding die je volgt nadat je succes en plezier de PADI TEC 40 hebt gedaan. Na de eerste stap heb je smaak te pakken van het technisch duiken. Nu wil je door! Vervolgens is dit de stap die je kunt gaan maken

  Wat is het verschil behalve de diepte?

  De volgende stap die jij maakt in de PADI TEC 45 cursus is dat je dieper mag. Maar dat had je waarschijnlijk al door met de term 45. Vervolgens komt jouw maximale decompressietijd van 10 minuten te vervallen. Dat is nogsteeds niet alles, want na het afronden van de cursus is jouw maximale decogas geen 50% meer, maar 100%.

  Wat je extra gaat leren:

  • Duiken met een technische duikset (als je dat in de TEC40 niet hebt gedaan)
  • Decompressie duiken maken naar maximaal 45 meter
  • Gebruik maken van 100% zuustof als decogas
  • Versnelde decompressie
  • Veiligheidsprocedures
  • Procedures voor planning en noodgevallen

  Technische duikset

  Wanneer je de PADI TEC 40 met jouw standaard set hebt gemaakt, dan heb je een nieuwe ervaring voor de boeg. Bij de PADI TEC 45 cursus ga je duiken met een technische duikset. Dit is één van de materiaal vereisten voor de cursus. 

  Een technische duikset is een set waarbij je 2 onafhankelijke automaten hebt. De gas voorraad moet van elkaar gescheiden kunnen worden. Bovendien heb je op één van de automaten een longhose, om gas te delen met jouw team maat. Tijdens de eerste sessie van de cursus, zullen we jouw technische set ook met je doornemen. 

  Configuratie van jouw technische set

  Er zijn verschillende configuratie mogelijkheden voor een technische duikset. Je kunt zelf de keuze maken welke set-up je wilt gebruiken. Zolang je voldoet aan de materiaalvereisten van de technische duikset voor de cursus:

  Jouw set moet wel voldoen aan voldoende hefvermogen (lift) voor de groter hoeveelheid materialen en daarmee het zwaardere gewicht. Natuurlijk helpen we je graag op weg om voor jou, de juiste keuze te maken.

  Theorie van de PADI TEC 45 cursus, dat hoort erbij

  Om goed te weten wat je aan het doen bent, gaat de theorie van de TEC45 nog een stuk verder. Dit om jou voor te bereiden op de duiken die je gaat maken in de cursus. En natuurlijk na de cursus ook zelf gaat plannen en maken. 

  Je leert meer over gasplanning, noodprocedures en materiaalkennis. Ook gaan we verder met het gebruiken en plannen  in jouw deco-software. Deze theoretische basis heb jij nodig om jouw duiken in de toekomst succesvol te maken. Het is best een kittig stukje stof, maar toch ga je dit interessant vinden. Want uiteidelijk valt alles met de duiken samen.

  De duiken die je gaat maken

  Omdat je met de PADI TEC 45 Cursus dieper mag en de duiken ook meer van jouw vragen, ga jij nieuwe vaardigheden leren. Daarbij ga je jouw vaardigheden uit de TEC 40 nog verder aanscherpen. Dit allemaal om jouw veilig te leren duiken met een technische set en je voor te bereiden op jouw technische duiken.

  De eerste duik is een duik toegewijd aan het aanscherpen van vaardigheden en nieuwe vaardigheden aanleren. Vervolgens zijn de tweede en derde duik ervoor om al het geleerde in de praktijk te brengen.

  De decompressie duik van de PADI TEC 45 cursus, hier valt alles samen

  De laatste duik van de cursus is een decompressieduik. Hierbij ga jij met jouw team een volledige duikplanning maken. Deze spreken wij met z'n allen door. Dan komt het moment van de duik zelf. 

  Je zult ervaren dat je zelfs in een bekende omgeving, anders met je duik omgaat. Geconcentreerd en gefocust op jouw missie, gasverbruik en decoschema. Het is ineens heel wat, maar het resultaat en avontuur loont. 

  Waarom jij mee zou moeten doen

  De PADI TEC 45 cursus is het logische vervolg op de PADI TEC40. Het breidt jouw kennis en vaardigheden verder uit. Of je deze kennis nu inzet voor een technische duik of gebruikt tijdens je recreative duiken. 

  Wij weten ook dat technisch duiken niet voor iedereen is. Maar voor degene die er klaar voor zijn en de stap wagen: jouw harde werk wordt beloond. Doordat je gefocust bezig gaat met duiken maken op plekken waar niet iedereen komt. De spanning planning en het uitvoeren van jouw missie is een avontuur. Een avontuur voor jou en jouw team! Welkom in de wereld van technisch duiken!

   

  Recente artikelen
  • TEC 45

   PADI

   TEC 45

   €459,00

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »