• Alle PADI opleidingen op één adres
 • Flexible PADI duikcursussen
 • 06 46305063

SCUBA CONNECTION Het PADI 5* Duikcentrum van het Gooi

SCUBA CONNECTION Het PADI 5* Duikcentrum van het Gooi

  PADI Instructor Development Course (IDC)

  PADI PADI Instructor Development Course (IDC)

  €1.049,00

  Weer weten? Lees hier verder

  De PADI IDC - Instructor Development Course-, de opleiding om PADI instructeur te worden

  PADI IDC; Je bent er klaar voor om zelf duikinstructeur te worden. Je hebt veel gedoken en opleidingen gevolgd. Nu wil je je zelfstandig lesgeven.

  Of je nu in Nederland wilt lesgeven of een buitenlandavontuur voor de boeg hebt: Ons team van PADI Course Director en IDC Staff zullen onze ervaringen met je delen.

  Vernieuwde PADI IDC

  De PADI Instructeur cursus is geheel vernieuwd. We maken nu ook gebruik van de nieuwste PADI leermiddelen. Na een langverwachte complete revisie zijn we er klaar voor om de nieuwe IDC te geven bij ons op de duikschool. 

  De vernieuwde instructeur cursus is een combinatie van thuisstudie doormiddel van eLearning en héél praktijkgericht leren werken als duikinstructeur tijdens de PADI IDC workshops. Wij helpen je jouw lesgeven aan te passen aan jouw toekomst plannen. Zo werken we dus effectief en efficiënt om jouw een succesvol PADI  instructeur te maken.

  Wat kun je verwachten van de PADI IDC?

  De PADI instructeursopleiding, de PADI IDC, is een 6 daagse opleiding waarin je bekend wordt gemaakt met het PADI systeem. Je leert in de IDC hoe je theorieles kunt geven, lesgeven in het zwembad en lesgeven in het buitenwater.

  Bovendien ga je leren tijdens de workshops hoe je effectief gebruik kunt maken van het PADI systeem. Dat zijn natuurlijk essentiële zaken om jou succesvol te laten zijn als PADI duikinstructeur.

  Cursusverloop van de PADI IDC nieuwe stijl

  • Thuis
   • 16 online presentaties als thuis studie
   • Duiktheorie thuisstudie
  • Op ons IDC Centrum/zwembad/buitenwater 
   • 14 interactieve workshops
   • 4 Zwembadlessen
   • 3 Buitenwater duiken

  Voorbereiding thuis (of op je werk)

  Na inschrijving ontvang je van ons een eLearning code. Met deze code heb je toegang tot de online thuisstudie materialen. De IDC thuisstudie bestaat uit 16 presentaties die je online, of offline in de PADI Training App, kunt voorbereiden. 

  Voor elke praktijksessie krijg je van ons het huiswerk voor die sessie. Vervolgens gaan we onze PADI IDC workshops plannen.

  Bovendien bevatten de eLearning materialen veel tools om jouw duiktheorie aan te scherpen en alle gereedschappen om effectief duikles te gaan geven.

  Workshop op ons IDC center

  De voorbereidde online presentaties, gaan we in de praktijk brengen tijdens de IDC workshops. Deze zijn ervoor om het geleerde echt te gaan gebruiken. Tijdens de workshops gaan we bezig met het gebruik van het PADI systeem, leren lesgeven en wordt je "hands-on" wegwijs gemaakt met de verschillende PADI opleidingen die je mag geven

  Zwembad en buitenwater

  Gelukkig blijf je niet alleen maar droog tijdens de nieuwe IDC. Ook ga je in de praktijk lesgeven in het zwembad en in het buitenwater. Hierbij komen alle basis-cursussen uit het PADI systeem aan bod. 

  Dit maakt de PADI instructeur cursus heel praktijkgericht en bereid je nog beter voor op jouw eigen lessen en jouw succes als PADI instructeur.

  Het leuke is ook dat wat je leert over het systeem wordt ondersteund door de praktijkervaring van de staff. Daarmee valt alles op zijn plaats en leren we je hoe je effectief les kunt geven. Bovendien staan wij ook open voor jouw suggesties en leert iedereen van elkaar.

  Hoe sluit je de PADI IDC af?

  De grote finale: het PADI IE. Wat een 2 daags examen is. De Staff van PADI evalueert jouw kennis van het systeem. Verder natuurlijk ook jouw lesgeeft kwaliteiten als (aankomend) duikinstructeur. Na succesvol te hebben deelgenomen aan het PADI examen, gaat er een nieuwe wereld voor je open. 

  Duur van de cursus:

  • Week IDC duurt 6 dagen
  • Flexibele IDC duurt 70-75 uur

  Welke PADI materialen je nodig hebt

  Wanneer je instructeur bent, moet je natuurlijk zoveel mogelijk op de hoogte zijn van de laatste materialen. Daarom heb je van de verschillende cursussen de materialen nodig.

  Daarbij jouw eigen lesmaterialen, welke zijn samengevoegd in het PADI IDC Crewpack. Dit is een hele investering. Maar zodra je ze hebt, zul je deze materialen je hele carrière als duikinstructeur gebruiken.

  FAQ IDC Nieuwe stijl:

  Q: Is het PADI Instructeur examen ook veranderd?

  A: In de basis niet. De examenopdrachten zijn aangepast aan de nieuwe stijl, maar het verloop en de duur is hetzelfde

  Q: EFR Instructor is dat nog verplicht?

  A: Ja, voor het PADI IE is het zijn van eerst hulp instructeur een voorvereiste

  Q: Mijn internet is niet zo denderend, kan ik ook offline werken?

  A: Jazeker, je kunt in de nieuwe PADI Training App de presentaties downloaden. Ook kun je offline de herhalingsvragen maken. Deze worden in opgeslagen in jouw account, zodra je de eerste keer weer online inlogt.

  Q: Ik kan niet één hele week achter elkaar, is er ook een gespreide cursus?

  A: Natuurlijk, je bent hiervoor bij ons aan het goede adres. Jij kunt met ons jouw tijd en tempo bepalen. Lees hier meer hoe we dat doen.

   

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »