• Alle PADI opleidingen op één adres
 • Flexible PADI duikcursussen
 • 06 46305063

Van 23 juli tot 31 juli 2021 zijn wij open op afspraak. Mail naar [email protected]

Van 23 juli tot 31 juli 2021 zijn wij open op afspraak. Mail naar [email protected]

  PADI IDC (instructor Development Course

  PADI PADI IDC (instructor Development Course

  €1.049,00

  Weer weten? Lees hier verder

  PADI Instructeur worden

  Zo, daar ben je dan, veel gedoken en opleidingen gevolgd. Nu ben je er klaar voor en wil je PADI instructeur te worden. Of je nu in Nederland wilt lesgeven of een buitenlandavontuur voor de boeg hebt: Wij coachen je graag naar jouw doel!

  Hoe gaaf is dat! Jij jouw eigen studenten. Nadat je als Divemaster mee hebt gelopen met verschillende cursussen is het nu tijd dat jij jouw eigen studenten gaat opleiden. De eerste stappen naar het helemaal geven van een volledige opleiding. En.. Jouw naam op het kaartje van jouw eigen studenten!

  Wat kun je verwachten van de opleiding?

  De PADI IDC is een 6 daagse opleiding waarin je bekend wordt gemaakt met het PADI syteem. Om het dit lesgeef systeem goed te kunnen gebruiken, ga je kennis maken met de mogelijkheden van PADI.

  Bovendien ga je leren tijdens de workshops hoe je effectief gebruik kunt maken van het PADI systeem. Dat zijn natuurlijk essentiële zaken om jou succesvol te laten zijn als PADI duikinstructeur.

  Hoe de PADI IDC is opgebouwd

  De cursus om PADI duikinstructeur te worden, bestaat uit 2 onderdelen.

  Deze twee delen kan je apart van elkaar volgen. Zo wordt jij dan eerst een Assistent instructeur en vervolgens kan je later het OWSI gedeelte volgen om PADI instructeur te worden.

  Volg je deze twee onderdelen in één keer, dan neem je deel aan de PADI IDC. De cursus om PADI instructeur te worden.

  Thuisstudie met de IDC eLearning

  De nieuwe versie van de PADI IDC beschikt over een overzichtelijk eLearning. Met deze thuisstudie opdrachten maak je in jouw eigen tijd en tempo jouw huiswerk. Alles komt samen in het PADI IDC Crewpack 2020, een verplicht item voor de cursus.

  Doormiddel van 16 eLearning modules leer je hoe het PADI lesgeefsysteem werkt en leg de de basis voor de volgende stap: het in de praktijk brengen van jouw opgedane kennis.

  De eLearning bevat ook veel andere gereedschappen die je goed kunt inzetten om succesvol aan de cursus en de workshops deel te nemen:

  • Diving Knowledge Workbook om de duiktheorie te bestuderen
  • PADI Guide to Teaching
  • Examen van de Open Water, Rescue en Diuvemaster cursus
  • Lessonguides van de Open Water Diver cursus
  • Ondersteunende lesmaterialen
  • Peak Performance Buoyancy Instructor manual

  Dan PADI duikinstructeur worden: de Praktijk

  Alle eLearning modules worden vervolgens concreet gemaakt dor middel van workshops. Deze workshops zijn praktijkgerichte trainingen om jouw te leren omgaan met jouw duiklessen van de (nabije) toekomst.  In de wokshops leer je:

  • theorieles geven
  • zwembadles geven
  • en lesgeven in het buitenwater
  • effectief gebruikmaken van het PADI systeem

  In het zwembad

  Leren duiken begint voor de meeste studenten in het zwembad. Hier is dan ook waar jij jouw eerste duiklessen gaat geven. Nadat je hebt geleerd wat de basis is, ga je aan de slag. Na jouw eerste les ben je al onderweg om een PADI Instructeur te worden. Je krijg feedback van jouw IDC Staff instructeur en Course Director.

  Zo kan je weer verder bouwen aan jouw vaardigheden als instructeur. Oh ja, vaardigheden! Alle vaardigheden die jij hebt geleerd in de PADI Divemaster cursus, komen nog een keer aan bod! We gaan ze alle 24 nog een keertje oefenen!

  Het Buitenwater

  Ook ga je leren lesgeven in het buitenwater. Want dat is waar het allemaal echt gebeurd. In het buitenwater ga jij lesgeven aan jouw mede kandidaten. Hoe leuk is dat? Je zult zien dat jij het geleerde goed in de praktijk kan brengen. Je hebt nu te maken met meer factoren. Deze factoren zijn diepte, zicht en kouder water. Dat lijkt heel veel, toch tijdens je training zal je verbaasd staan over jezelf. Je bent scherp, oplettend en hebt jouw groep onder controle.

  Dit is de laatste voorbereiding voor jouw echte werk om PADI instructeur te worden. Het enig wat jou nog tussen jou en jouw eerste eigen les staat is het PADI Instructeur examen. 

  PADI Instructeur worden, het PADI Examen

  Het PADI Instructeurs Examen is een tweedaags examen. Hier valt alles samen. Je gaat niets nieuws meer leren. Juist nu ga je laten zien wat je allemaal al weet. De beoordeling is nu niet door jouw Course Director, maar door een examinator van PADI.

  Het examen is een reis die je niet snel vergeet. Je deelt een weekend met jouw mede examen kandidaten. Doet nieuwe contacten op en je hebt een echte afsluiting van jouw harde werk! 

  Nog héél even en je kan jouw presatie posten op jouw Facebook! Laat de felicitaties maar komen.

   

   

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »