• Alle PADI opleidingen op één adres
 • Flexible PADI duikcursussen
 • 06 46305063

Van 23 juli tot 31 juli 2021 zijn wij open op afspraak. Mail naar [email protected]

Van 23 juli tot 31 juli 2021 zijn wij open op afspraak. Mail naar [email protected]

  PADI Droogpak Specialty

  PADI PADI Droogpak Specialty

  €149,00

  Weer weten? Lees hier verder

  PADI Droogpak specialty

  Onoverkomelijk wordt het weer winter en wordt het water kouder. De oplossing is even eenvoudig als warm; neem deel aan de PADI droogpak specialty en ervaar hoe het is om het hele jaar door te duiken!

  Wat is een droogpak?

  Eigenlijk exact wat er staat, een pak waarin je droog blijft tijdens het duiken. Het pak is voorzien van een waterdichte rits en goed afsluitende seals rond je polsen en nek. Dit zorgt ervoor dat je droog blijft in het pak. Onder het pak draag je speciale kleding die je warm houdt. Het droogpak zelf heeft geen isolerende waarde (afhankelijk van het type pak, dat dan wel). In plaats van een laagje water, zorgt een laagje lucht in je pak dat je onderkleding de gewenste dikte houdt en je zo droog houdt.

  De theorie

  De cursus gaat in de theorie in op het gebruik en het onderhoud van het droogpak. We zullen verschillende technieken bespreken om met het pak te duiken en je daarbij uitleggen waarom wij een bepaalde manier van het gebruik onderwater aanbevelen. Je leert ook verschillende typen pakken, ritsen en onderkleding te herkennen en vervolgens te gebruiken in jouw voordeel en naar jouw voorkeur.

  Het zwembad of beschutwater (de droogpak-oriëntatie)

  Voor de PADI droogpak specialty is een beschutwaterduik verplicht. Dit noem je ook wel de droogpakoriëntatieduik. In deze beschutte omgeving leer je aan hoe je het pak gebruikt onderwater. Ook hoe je het beste kunt trimmen en je drijfvermogen kunt controleren.

  Ook hier zijn verschillende technieken voor en we zoeken naar wat voor jou het beste werkt. Vervolgens gaan we ook in op een aantal scenarios welke je met droogpakduiken kunt tegenkomen. en je leert handelen om deze ongemakken weer onder controle te krijgen. Na de droogpak-oriëntatie wil je eigenlijk één ding weten:

  Het buitenwater

  In het buitenwater maak je twee duiken met het pak tijdens de cursus. Het maakt nu niet zoveel meer uit wat voor een weer het is. Ook een groot voordeel van het duiken in een droogpak is dat je na de duik je niet helemaal hoeft om te kleden. Je stapt met je thermo-onderkleding de auto in en je bent onderweg. Dus niet meer staan rillen aan de waterkant.

  Deelnamevereisten

  Inbegrepen in de cursus

  • Luchtvullingen
  • PADI Dry Suit studenten manual of Droogpak Touch
  • Certificeringskosten

  Kosten van de cursus en duur

  • 1 beschutwater training
  • 1 dag buitenwater duiken

  Duikmaterialen

  Je hebt een droogpak en een eigen volledige duikset nodig of kunt deze regelen via de duikschool.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »