Van 21-09-2020 tot 05-10-2020 zijn wij op vakantie.
SIDEMOUNT SUMMER: Leer deze zomer Sidemount duiken
XDEEP wing proberen? Zeker doen.
PADI Adaptive Techniques Specialty

PADI PADI Adaptive Techniques Specialty

Terug naar overzicht

€ 269,00

Wil je leren om gebruik te maken van de mogelijkheden van het PADI systeem en duikers met een beperking te helpen duiken? Dan is dit jouw specialty. Leer hoeveel voldoening het geeft om hen te leren duiken!

Ik wil graag meer weten.

  • Op voorraad Gratis verzending Gratis verzenden in Nederland vanaf €75

Weer weten? Lees hier verder

PADI Adaptive Techniques Specialty

De PADI Adaptive Techniques Specialty geeft je nieuwe inzichten in hoe je duikers met een beperking kunt laten duiken. Juist wanneer een duiker een beperking heeft, is het zaak om met nadenken en overleggen toch het eind resultaat te halen: Een PADI Duikbrevet.

Duikers met een beperking

Wanneer je een duiker treft met een fysieke of lichamelijke beperking (ook wel handicap), dan hoeft het antwoord niet meteen “NEE” te zijn. Juist doordat je in overleg met de duiker gaat kijken hoe ze toch kunnen deelnemen aan een cursus.

Vaak wordt gedacht dat er maar één manier is om een oefening onderwater uit te voeren. Maar niets is minder waar. Dat is ook wat je leert in de PADI Adaptive Techniques specialty.

Anders kijken

De Adaptive Techniques Specialty leert je omdenken en te kijken naar wat wel mogelijk is. Heeft een duiker beperking met de linkerarm, gebruik dan de rechter arm. Negens staat dat je met links jouw vest moet bedienen. Probleem opgelost.

Zo zijn er legio voorbeelden hoe je met een kleine aanpassing, toch het gewenste resultaat kunt boeken.

PADI Adaptive techniques specialty

 

2 Specialty mogelijkheden

Voor Instructeurs en Divemasters is er de PADI Adaptive Techniques specialty. Deze specialty leert je hoe je duikers met een beperking kunt opleiden en/of begeleiden.

Je leert verder kijken dan wat standaard is. Hoe ga je om met lichamelijke beperkingen? Er is vaak een alternatieve manier om met het duiken of de vaardigheid om te gaan.

Leer hoe je duikers met een beperking kunt benaderen en hoe je de vaardigheden uit de verschillende PADI opleidingen kunt bekijken. Zodat je je aan de uitvoeringsvereisten van de betreffende PADI cursus kunt voldoen.

Ben je nog geen Divemaster of Instructeur? Dan kan je deelnemen aan de PADI Adaptive Support Diver Specialty. Meer weten over deze specialty? Kijk dan hier.

Vaardigheden workshops voor duiken met een beperking

Tijdens de vaardigheden workshops leer je jezelf te verplaatsen in een positie waar je niet op al je functies kunt vertrouwen. Vervolgens ga in je teamverband toch leren duiken mogelijk te maken.

Deelnamevereisten

  • Minimale leeftijd van 18 jaar
  • PADI Divemaster of hoger
  • Geldige EFR of reanimatie en EHBO (niet ouder dan 24 maanden)

Inbegrepen in de cursus

  • Gebruik van duikmaterialen voor zwembad en buitenwater
  • Luchtvullingen
  • Brevet-aanvraag

Duur van de cursus:

  • 1 avond theorie sessie en droge workshops
  • 2 zwembad sessies
  • 1 dag buitenwater duiken
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »