• Alle PADI opleidingen op één adres
 • Flexible PADI duikcursussen
 • 06 46305063

Van 23 juli tot 31 juli 2021 zijn wij open op afspraak. Mail naar [email protected]

Van 23 juli tot 31 juli 2021 zijn wij open op afspraak. Mail naar [email protected]

  Duikcomputer

  Een duikcomputer kopen is een goede investering in jouw duikuitrsuting. Voor je deze koopt, bedenk ook of de computer van vandaag, volgend jaar ook nog aan jouw verwachtingen voldoet.

  9 Producten


  Seen 9 of the 9 products

  Duikcomputer kopen? Waar je op let

  Een duikcomputer kopen is een hele investering. Niet alleen in geld maar ook een investering in jouw eigen veiligheid. Juist door een goed beslissing te maken op voorhand, doe je een aanschaf voor nu en de toekomst.

  Als een van de essentiële onderdelen van jouw duikuitrusting geeft een duikcomputer jouw alle informatie die je nodig hebt om veilig te duiken. Welke informatie is voor jou belangrijk?

  Wat een duikcomputer doet

  Een duikcomputer is een op druk geactiveerde computer. Zodra jij onderwater gaat, gaat de computer aan en rekent de hele duik door. Tijdens jouw duik neemt jouw lichaam stikstof op. De hoeveelheid hiervan heeft te maken met diepte en tijd. Jouw duikcomputer heeft een rekenmodel, wat is gebaseerd op theoretische weefsels. 

  Deze weefsels nemen dus stikstof op. En geven ook stikstof af. Jouw rekenmodel berekend continu de opname en afgifte. Eigenlijk wat je vroeger zelf berekende met een duiktabel. Dat neem de computer nu van jou over. Ook, wanneer je aan de oppervlakte bent, rekent jouw computer door.

  Tijdens de, zogenaamde, oppervlakte interval geeft jouw lichaam stikstof af. Jouw duikcomputer houdt bij hoe lang je daar bent. En vervolgens hoeveel stikstof je hebt afgegeven. Automatisch wordt dan ook bijgehouden, hoeveel stikstof er nog aanwezig is. Dit wordt dan meegerekend in je volgende duik. Waardoor je herhalingsduiken ook veilig kunnen worden gemaakt. 

  Multi-level duiken

  Tijdens je duik ben je nooit de hele duik op één diepte. Je begint diep en gaat langzaam aan omhoog. Ondertussen verblijf je dus op verschillende dieptes. Jouw duikcomputer rekent dit mee. Een duiktabel doet dat niet en gaat uit van de diepste diepte. 

  Het voordeel van multi-level duiken is dan ook dat jouw duiktijd langer wordt. Dit omdat het rekenmodel ook weer uitgaat van een afgifte van stikstof.  

  Soorten duikcomputers

  Duikcomputers zijn er in vele maten en vormen. Je hebt de horloge modellen. Maar ook computers met een groot scherm. Die zal je wat minder snel als horloge gaan dragen. Bovendien kan je ook jouw duikcomputer integreren op jouw console, zodat je alles op één plek hebt.

  Voor jou is er natuurlijk nog meer keuze! We lopen de functies even met je door.

  Basisfuncties bij een duikcomputer kopen

  In de basis wil je op jouw duikcomputer minimaal zien:

  • Tijd
  • Diepte
  • Geen decompressie limiet
  • Logboek functie

  Extra functies die je graag wilt overwegen:

  Heel wat functies wanneer jij een duikcomputer gaat kopen

  Om de juiste keuze te maken bij een duikcomputer kopen, moet je niet alleen denken aan vandaag en morgen. Je hebt waarschijnlijk wel een plan in jouw hoofd waar je heen wilt als duiker. Hiervoor is het dan ook belangrijk dat je nadenkt of de duikcomputer die je wenst, ook in de toekomst nog aan jouw verwachtingen voldoet.

  Als je meer ervaring opdoet, heb je wellicht extra functies nodig. Hiervoor is het belanglijk dat je deze op voorhand alvast overweegt. Zo voorkom je dat jouw investering vandaag, niet volgend jaar moet worden vervangen.

   

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »