Onze lessen gaan weer van start in het water!
SIDEMOUNT SUMMER: Leer deze zomer Sidemount duiken
De volgende PADI IDC komt eraan. Schrijf je in
XDEEP wing proberen? Zeker doen.
Fourth Element Artic droogpak-onderkleding

Fourth Element Artic droogpak-onderkleding

Fourth Element Artic onderkleding is de perfecte mix tussen comfortabel warm blijven en jouw bewegingsvrijheid behouden in jouw droogpak.

Seen 5 of the 5 products

Fourth Element Artic Droogpakonderkleding

De Fourth Element Artic droogpakonderkleding is al jaren een begrip voor onder jouw droogpak. Wat is de kracht van deze onderkleding? Laag volume, lekker warm en je houdt jouw bewegingsvrijheid. Op zoek naar kleding voor onder jouw droogpak, die het hele jaar werkt? Overweeg dan sterk Fourth Element Artic droogpakonderkleding.

Laag volume van de Fourth Element Artic droogpakonderkleding

Een droogpak zorgt er al voor dat jouw bewegingsvrijheid wordt beperkt (in meer of minder maten). Dikke en volumineuze onderkleding helpt daar dan niet bij. In tegendeel te dikke onderkleding beperkt je alleen maar meer. Met de Fourth Element Artic onderkleding blijf je beweeglijker.

Dragen je onderkleding in lagen

Het dragen van jouw droogpakonderkleding in lagen, zoals de Fourth Element Artic, werkt goed voor trilaminaat droogpakken. Door het gebruik van een combinatie van materialen met een hoge isolerende waarde, creëert de Artic onderkleding een micro klimaatzone rond jouw lichaam. Hierdoor blijft jouw huid droog en daarmee warm.

Door gebruik te maken van een fleece met een hoge vezel-dichtheid, heb je zeer goede isolatie. Bovendien doordat de buitenkant van de Fourth Element Artic is voorzien van een waterafstotende laag. Hierdoor wordt condens van buiten het onderpak (dus tussen de laag lucht in jouw droogpak) niet geabsorbeerd. Waardoor het niet in contact komt met h jouw huid.

Hoe werkt het materiaal van de Fourth Element Artic droogpakonderkleding

In tegenstelling to een dik onderpak, zorgt de Artic ervoor dat de stilstaande (warme) lucht tussen de vezels zit. Door deze vorm van lucht management is er weinig beweging in de lucht in jouw onderpak. De lucht zit immer gevangen in het materiaal zelf. Vervolgens zorgt dit er ook voor dat warme lucht, die jouw lichaam beschermt, niet in het droogpak zelf komt. 

Wanneer je dit wel het geval is, zou je bij iedere keer dat je je pak ontlucht, warme lucht uit jouw pak laten ontsnappen. Bij de Fourth Element Artic is dit niet het geval.

Zelfs als je droogpak een beetje water lekt

De vezel van de Fourth Element Artic serie behoudt zelfs isolerende waarde, wanneer jouw pak water lekt. Dus wanneer jouw pols, rits of nekseal water laat in het pak, blijf je voor geruime tijd nog steeds warm. 

Laag volume 

Door de werking van de isolerende waarde van de Artic, is het volume en daarmee de dikte van de onderkleding comfortabel dun. Hierdoor houdt je veel bewegingsvrijheid en heb je relatief weinig extra lucht in jouw droogpak. Hiermee geeft de Artic droogpakonderkleding niet veel extra drijfvermogen, in tegenstelling tot dikkere onderpakken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »