• Alle PADI opleidingen op één adres
 • Flexible PADI duikcursussen
 • 06 46305063

Van 23 juli tot 31 juli 2021 zijn wij open op afspraak. Mail naar [email protected]

Van 23 juli tot 31 juli 2021 zijn wij open op afspraak. Mail naar [email protected]

  Olga - 06 / Jan / 2020

  Divemaster, wat is dat? Meer over de PADI Divemaster cursus

  Divemaster, wat is dat? De PADI Divemaster-cursus is de start van jouw professionele PADI carriere. Wat houd deze cursus inhoud lees je hier.

  Divemaster, wat is dat? Meer over de PADI Divemaster cursus
  Blog

  Wat is een PADI Divemaster?

  Wat is een PADI Divemaster? Dat is een vraag die je heel vaak hoort. Nadat je de PADI Rescue Diver hebt gedaan is er de keuze of je gaat voor Master Scuba Diver. Of de ander optie en dat is het professionele pad; Je doet de PADI Divemaster cursus.

  De titel van Divemaster

  De titel PADI Divemaster is een hele catchy titel. Dat komt door het woord “Master” denk ik. Ook instructeurs worden vaak aangesproken met de vraag of ze “Master” zijn.. Je kunt dit natuurlijk beledigend opvatten. Toch zie ik dit als een compliment. Want je bent per slot van rekening ook Divemaster.

  Hoe je PADI Divemaster wordt:

  Voordat je aan de cursus begint dien je aan een aantal vereisten te voldoen.

  Beschik je over bovenstaand? Dan staat niets je in de weg om aan de PADI Divemaster te beginnen. Tijdens de cursus wordt je ook beoordeeld op professionaliteit. Dit staat niet in de standaard voorvereisten. Maar is wel onderdeel van het succesvol afronden van de cursus.

  Divemaster-cursus inhoud

  Tijdens de PADI Divemaster cursus leer je meer over jouw rol als PADI Professional. Daarbij wordt je bijgespijkerd op jouw duikvaardigheden in de breedste zin. Wanneer je als Professional werkt is een diepgaande kennis de duiktheorie onmisbaar. Daarom wordt dat ook dieper en verder behandeld. Jij wilt ten slotte de studenten van antwoorden op hun vragen voorzien.

  Hoe fit ben je?

  Oeps, die zag je wellicht niet aankomen! Maar je wordt ook beoordeeld op jouw fitheid en zwemvaardigheid. Je hoeft geen olympisch zwemmer te zijn. Maar je algemene fitheid wordt wel beoordeeld op zwemvaardigheid, snorkelvaardigheid en een vermoeide duiker slepen.

  • 400 meter zwemmen
  • 800 meter snorkelen
  • 100 meter vermoeide duiker slepen
  • 15 minuten watertrappelen

  De leukste herinnering: Duikuitrusting wisselen

  De duikuitrusting wisselen wordt ook wel de stress test genoemd. Tijdens de PADI Divemaster cursus is deze opdracht er niet voor om je in de problemen te helpen. Maar juist om inventief met de opdracht om te gaan. Hiervoor moet je met een medekandidaat een opdracht voltooien.

  Wat je gaat doen is, terwijl je samen ademt uit één luchtbron, jouw volledige duikuitrusting wisselen. Klinkt spannend? Zeker een beetje gezonde spanning hoort erbij. Dit is één van de memorabele momenten uit de Divemaster opleiding. Want doorgaans is het een hilarische happening.

  De taken van de Divemaster

  Als PADI Divemaster heb je een groot aantal taken. Vaak worden buiten Nederland Divemasters vaak ingezet als gids op duiken. Dit is op zich natuurlijk al een mooie taak. Veel duiken en jouw duikers een mooie duik en een belevenis geven.

  Toch word je veel breder inzetbaar. Als je zover bent en je slaat de PADI Instructeurs handleiding erop na, dan is de lijst veel langer.

  • De PADI instructeur begeleiden bij opleidingen
  • Toezicht houden op studenten tijdens cursussen
  • Cursisten begeleiden tijdens de Advanced Open Water Diver cursus en PADI specialty cursussen
  • Verschillende PADI programma’s zelfstandig geven (Re-Activate, Discover Local Diving.

  Discover Scuba Diving en DSD Leader

  De Discover Scuba zie ik als de absolute basis van het creëeren van nieuwe duikers. Het eerst contact met duiken ligt nu in jou handen. Een, zoals ik dat noem, “KICK-ASS DSD” is de doorslaggevende factor of jouw studenten echt willen leren duiken. Of dat ze het bij één keer houden.

  Uiteindelijk start iedereen die begint met duiken met de DSD of introductieduik en gaat dan door voor zijn duikbrevet.

  Als PADI Divemaster mag jij, na het volgen van de DSD Leader Internship dit programma in het zwembad of beschut water geven. Hoe leuk is dat? Jouw eerste echte eigen studenten.

  Valkuil van de DSD Leader

  Ik schreef al: de DSD geven in het zwembad of beschut water. Dit houdt dus in dat jij de eerste duik van jouw studenten in het buitenwater NIET mag geven. Dit moet altijd gedaan worden door een PADI Instructeur.

  De uiteindelijk valkuil is dat er over de DSD leader veel misconceptie zijn (of de regels worden genegeerd, dat kan natuurlijk ook). Want wanneer je in het buitenland lesgeeft, worden PADI Divemasters die ook DSD Leaders zijn, ingezet voor duiken met studenten in het buitenwater. Ik zeg niet dat je het niet kan, maar het mag eenvoudigweg niet. Dit heeft direct te maken met jouw aansprakelijkheid. Let daar dus op en weiger dienst, omwille van jezelf. Helaas komt dit vaker voor dan je wellicht denkt.

  Skill Circuit, presenteer jezelf

  Wanneer je als Divemaster gaat assisteren tijdens de PADI Open Water Diver cursus, zul je de vaardigheden van deze opleiding goed moeten beheersen. Daarvoor leer in je in de Divemaster opleiding 24 vaardigheden uit de Open Water op demonstratie niveau.

  Als professional moet je de skills niet alleen kunnen, maar ook kunnen demonstreren. Dit leer je in het Skill circuit. Hierbij worden jouw skills bijgeschaafd en kun je deze na afloop op demonstratie niveau te beheersen.

  The Stage is yours

  Bij de demonstraties moet je de vaardigheid, langzaam en duidelijk laten zien. Dit terwijl je ook de accenten legt op belangrijke punten van de vaardigheid. Bijvoorbeeld wanneer je je masker op en af zet, dan laat je ook zien dat het masker weer in de juiste positie zit. Bovendien leg je de nadruk op het naar boven kijken en door je neus uitademen.

  TIP: Als jij al denkt dat je aan het overdrijven bent met de accenten, leg er dan nog een schepje bovenop. Dan heb je de perfecte demonstratie.

  Onderwaterkaart maken

  Nog zo’n opdracht waar je met een plan mee aan de slag moet! het maken van de onderwaterkaart. Kies een duikplek en maak een kaart van de topografie van deze stek. Teken de kenmerken en bezienswaardigheden in. Bovendien is een navigatie advies ook een leuke toevoeging.

  Tip: Kies een plek die je kent en waar je ook eventueel jouw noodassistentie plan op hebt geschreven. Dan heb je een mooi volledig beeld van de duikplek en rond je deze opdracht boven verwachting af.

  Wat valt er nog toe te voegen aan het Divemaster brevet

  Wanneer je Divemaster bent geworden, dan kan je ook deelnemen aan Specialty Instructor cursussen. Deze kun je volgen bij een PADI Course Director.

  PADI Emergency oxygen provider

  Deze specialty mag jij als Divemaster al geven. Hiervoor dien je wel deel te nemen aan de specialty instructor training. Wanneer je deze training succesvol afrond, dan mag je zelfstandig de Noodzuurstof specialty geven en jouw eigen studenten brevetteren.

  EFR Instructor

  Om Emergency First Response Instructeur worden, hoef geen Divemaster te zijn. Maar heb helpt wel. Mede omdat je al meer hebt geleerd over het gebruik van het PADI opleidingssysteem, is het geven van deze cursussen niet nieuw meer voor je. Bovendien is het een goed aanvulling op jouw inzetbaarheid.

  De EFR is ook niet alleen een opleiding voor duikers, maar eigelijk voor iedereen. Zo kan je op een leuke en efficiënte manier iedereen reanimatie en eerste hulp aan leren.

  PADI Instructeur worden

  Een voorvereiste voor de PADI instructeur-opleiding(IDC) is dat je Divemaster bent. Vandaar dat je na het behalen van dit brevet ook meteen door kunt stromen in de PADI IDC. Hier worden je vaardigheden uit de Divemaster herhaald en nog verder aangescherpt.

  Een gedegen Divemaster opleiding en de nodige ervaring is dan ook de juiste basis om uiteindelijk PADI instructeur te worden. Meer over de PADI instructeur worden in Nederland? Lees hier verder.

  Divemaster worden! Jouw eerste stap als Professional

  Met dit artikel hopen wij je een beeld te hebben gegeven wat de PADI Divemaster cursus inhoud. En daarbij een indruk te hebben geven van de mogelijkheden voor jou als aankomend professional.

  Je kunt dit brevet inzetten in Nederland , maar het biedt je ook de mogelijkheid om je carrière in het buitenlandvoort te zetten.

  Al met al de moeite waard om je in deze stap te verdiepen!

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • PADI Junior Divemaster
   19 / Oct / 2021

   Olga - 06 / Jan / 2020

   PADI Junior Divemaster

  • Winter duikcursussen, blijf actief met duiken.
   01 / Oct / 2021

   Olga - 06 / Jan / 2020

   Winter duikcursussen, blijf actief met duiken.

  • Olga naar de PADI Course Director Training op Malta!
   08 / Jul / 2021

   Olga - 06 / Jan / 2020

   Olga naar de PADI Course Director Training op Malta!

  • Wat is een Rash Guard?
   14 / Jun / 2021

   Olga - 06 / Jan / 2020

   Wat is een Rash Guard?

  • De ademautomaat van XDEEP, wij hebben deze getest voor jou!
   03 / Jun / 2021

   Olga - 06 / Jan / 2020

   De ademautomaat van XDEEP, wij hebben deze getest voor jou!

  • PADI Instructeur cursus, wat houdt dat in?
   13 / May / 2021

   Olga - 06 / Jan / 2020

   PADI Instructeur cursus, wat houdt dat in?

  • Mag je alleen duiken?
   31 / Mar / 2021

   Olga - 06 / Jan / 2020

   Mag je alleen duiken?

  • Waarom duiken met Nitrox?
   28 / Jan / 2021

   Olga - 06 / Jan / 2020

   Waarom duiken met Nitrox?

  • Camaro droogpak test in Oostenrijk
   11 / Apr / 2020

   Olga - 06 / Jan / 2020

   Camaro droogpak test in Oostenrijk

  • Scuba Connection Webinars! Start alvast met jouw PADi duikcursus
   19 / Mar / 2020

   Olga - 06 / Jan / 2020

   Scuba Connection Webinars! Start alvast met jouw PADi duikcursus

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »