PADI Adaptive Techniques specialty in Bonaire

Olga gaf de PADI Adaptive Techniques Specialty in Bonaire. Want steeds meer is er de vraag naar aangepast les geven. Zo kreeg Olga ook de vraag vanuit Bonaire om de PADI Adaptive techniques te komen geven bij Dive Friends Bonaire. Zo’n kans laat je natuurlijk niet voorbij gaan.

De Voorbereidingen

Olga is bij Scuba Connection de PADI instructrice die een uiteenlopend pallet aan PADI specialties geeft. EĆ©n van de meest uitdagende specialties is de Adaptive Techniques Specialty. De presentatie is klaar, de materialen gepakt en nu op naar Bonaire.

Dive Friend Bonaire, de bestemming

Bij Dive Friends Bonaire staan de 4 kandidaten voor de specialty klaar voor de cursus. Een dag vol workshops en waterwerk. Eerst maar eens kijken hoe de faciliteiten zich verhouden voor duikers met een beperking.

Met een blind masker door de, voor jou bekende, duikschool lopen is toch even anders. Dat zorgt dan ook voor nieuwe ervaringen, confrontaties en hilarische momenten. Lees hier hun Facebook post.

PADI Adaptive techniques specialty
Buddy Check met een blinderingsmasker! En hele nieuwe ervaring.

De theorie van Adaptive techniques en het water in!

Tijdens de theorie presentatie, legt Olga uit wat de cursus inhoud. Waar je op moet letten met aangepast lesgeven. De presentatie bestaat niet alleen uit luisteren, maar juist uit meedenken en oplossingsgericht werken. We leggen verschillende scenarios voor. Juist door mee te denken en verder te kijken leer je hoe je met een beperking moet omgaan.

Bovendien werd het team geleerd om ook de cursusvereisten te interpreteren. Een handicap betekend niet meteen dat je niet kunt duiken. HELL NO, juist door aangepast les te geven kun je je cursisten juist meer bieden.

Ervaringen en inzichten gekregen

De reacties van de deelnemers waren heel enthousiast. De inzichten over de mogelijkheden voor duikers met een beperking groeide gedurende de dag. Steeds creatiever nadenken en oplossingsgericht werken.

Interesse in de Adaptive Techniques Specialty?

Ben jij zelf PADI Divemaster of Instructeur en heb je interesse in de Adaptive Techniques specialty? Kijk dan op de cursuspagina voor meer informatie over deze PADI Specialty.

Categories: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *